IR Bastu

30 min utan någon annan beh 300 kr/person
30 min i samband med beh/ 200 kr /person
Bastukort 5 gånger 30 min x 5 gånger 1275 kr
Bastukort 10 gånger 30 min x 10 gånger 2550 kr

Vad är infrabastu?

Infrabastu är ett mycket hälsosamt alternativ till vanlig bastu. Då vanlig bastu värms upp med hjälp av varmluft så värmer istället infraröda vågor upp cellerna i kroppen direkt och detta resulterar i att man svettas mer i en sådan behandling. Värmen i infrabastu når ett djup på ca 4-5 cm i kroppen och ökar kroppstemperaturen till ca 38,5 grader.  Det passar alla, även dig som inte tycker om för varm bastu, eftersom infrabastu ofta ligger runt 40 C istället för runt 80 c.

Infrarött ljus är en form av ljusenergi från solen men eftersom våglängderna är långa så är strålarna osynliga för mänskliga ögat. När strålarna träffar huden så fortsätter de igenom vävnader och slutligen omvandlas ljusenergi till värmeenergi. Detta leder till att vävnaden expanderar och bidrar till ökad blodcirkulation, som i sin tur leder till att kroppen svettas intensivt och därmed rensar ut gifter som kroppen samlat på sig.

Vi rekommenderar att göra infrabastu ca 30 minuter 1-2 gånger i veckan för att uppnå en behandlande effekt. En stark rekommendation är att också göra en 20-30 minuters behandling innan massage, då musklerna blir behagligt uppmjukande.
Under 30 minuters infrabastu förbränner du ca 600 kcal, därför är mycket viktigt att du dricker mycket vatten innan, under och efter en behandling.

Under en IR behandling frigörs olika gifter från cellerna så som alkohol, nikotin, kolesterol, tungmetaller.  Strålningen lindrar också reumatism, kronisk smärta, eksem av olika slag ex. psoriasis. Huden får mer lyster och blir mer elastisk vid behandling.

När ska du avstå från att behandlas i en IR bastu?

  • vid akut pågående infektion i tand, led eller hud
  • vid graviditet (kan ge obehag vid ökad kroppstemperatur och blodcirkulation)
  • konstgjorda leder och andra kirurgiska implantat
  • vid hjärtinfarkt/hjärtsjukdom
  • vid cancerbehandling